Temamøde: Idrættens små fællesskaber og store events under samme tag. Er det muligt?

Arena Nord i Frederikshavn har stor succes som arena for kultur, koncerter og større idrætsbegivenheder, men hvordan får man samtidig de små fællesskaber og den daglige idræt til at trives i de store rammer? Kom tæt på Arena Nords arbejde med en ny strategi for rollen som vært for både den lokale idræt og de store begivenheder. Foto: Henrik H. Brandt

Tredje møde i en temarække om idrætsfaciliteter som hub og katalysator for aktivitetsudvikling og lokalsamfund.

Kom med på Arena Nords svære omstilling til nye målgrupper og en mere proaktiv rolle i lokal idrætsudvikling.

Arena Nord i Frederikshavn er kendt som et af Danmarks største komplekser til idræt, kultur og events. Organisationen er stærk og aktiv i forhold til musik, events, konferencer og store idrætsbegivenheder, men i forhold til udvikling af idrætsaktiviteterne og Arenaens rolle som lokalt samlingssted i weekenden, skal der mere tryk på kedlerne i et lokalområde, hvor befolkningsudviklingen er en udfordring for de etablerede idrætsgrene. Kom tæt på forandringsprocessen og planerne i en af Jyllands mest spændende idrætsfaciliteter og vær med til at diskutere, hvordan store og travle idrætsanlæg i fremtiden løser den svære balancegang mellem rum til store begivenheder og små fællesskaber i daglig trivsel.

På turen til Arena Nord, som også driver Musikkens Hus og rent organisatorisk har status som regionalt spillested, får vi samtidig indsigt i musik- og eventmarkedets potentialer og udfordringer for idræts- og kulturcentre, som skal spænde over både idræt og kultur.

Dato:
Tirsdag den 22. november 2022 kl. 10.30-15.30

Sted: Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9, Frederikshavn

Pris:
Kr. 200,- eksl. moms for medlemmer af IdrætsPlatformen Danmark.
Kr. 500,- ekskl. moms for øvrige deltagere.
Prisen inkluderer bespisning og program. A-Sport er vært for frokosten.

Program

10.30-12.30: Faciliteten som arrangør. Balancen mellem store events og små fællesskaber i større faciliteter
Hvilke organisatoriske, økonomiske og strukturelle forudsætninger skal på plads, før en facilitet kaster sig ud på markedet for musik, messer, konferencer og store idrætsbegivenheder. Lær af de arkitektoniske, organisatoriske og driftsmæssige erfaringer fra en af Danmarks travleste regionale eventarenaer.
Per Hornum Malmberg, direktør og Jens Ole Hvid Amstrup, musik- og udviklingschef, Arena Nord

12.30-13.30: Rundvisning og frokost

13.30-15.00: Nyt liv i foreningsmiljøerne
Hvordan kan idrætsfaciliteten spille en aktiv rolle i at understøtte lokale foreninger, aktivitetsudvikling og fokus på nye målgrupper? Hvordan finder man en passende balance mellem idrætsforeningernes interesser og økonomi og facilitetens egne interesser? Få et kig ind i Arena Nords analyse og strategiske udviklingsproces for at styrke arenaens rolle som proaktiv idrætsfacilitet til hverdag og fest. Hvilke nye ressourcer og tiltag har Arena Nords igangværende strategiproces tilvejebragt?
Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus og Lars Steen Pedersen, LSP Resolve

14.30-15.30: Diskussion
Vision, strategi og brugerinddragelse som grundlag for stærkere idrætsfaciliteter.

Previous
Previous

Idrættens innovatører sætter kulør på Idrætsmødet i Aalborg

Next
Next

Temamøde: Faciliteten som proaktiv ungdomsarena. Synergien i Svendborg