Webinar: Storbyens nye kraftcentre for idræt, oplevelser og sundhed

Den ikoniske Aarhus Idrætspark fra 1920 er for tiden et af omdrejningspunkterne i et af Danmarks mest ambitiøse byudviklingsprojekter med idræt, bevægelse, oplevelser og sundhed i centrum under Vision Kongelundens samlende paraply. Foto: Henrik H. B…

Den ikoniske Aarhus Idrætspark fra 1920 er for tiden et af omdrejningspunkterne i et af Danmarks mest ambitiøse byudviklingsprojekter med idræt, bevægelse, oplevelser og sundhed i centrum under Vision Kongelundens samlende paraply. Foto: Henrik H. Brandt

Webinar-serie: Aarhus-idrætten i forvandling. Fantastiske projekter og potentialer

Webinar 3. Storbyens nye kraftcentre for idræt, oplevelser og sundhed
Torsdag den 18. marts kl. 09.00-10.40

Se oplæg fra webinaret inkl. Eliteidræt Aarhus og DGI Huset Idræts- og SundhedstårnetSe oplæg fra Vision Kongelunden
(En optagelse af webinaret er tilgængelig for deltagerne og medlemmer af IdrætsPlatformen Danmark).

Aarhus Kommune er med eliteidræt, oplevelser, bevægelse og sundhed i centrum i disse år centrum for nogle af Danmarks mest ambitiøse byudviklingsprojekter. I dette webinar får man et indblik i såvel kompleksiteten som potentialerne i projekter, som med idræt og bevægelse i centrum rækker langt ud i fremtiden og langt ud over kommunegrænsen. Vi tager også hul på diskussionerne om, hvorvidt idrætten rent strategisk spiller den rolle i by- og lokaludvikling, som den egentlig har potentiale til.

Pris:
Gratis for medlemmer af IdrætsPlatformen Danmark
kr. 100,- ekskl. moms for medlemmer af Idrætssamvirket Aarhus
Kr. 200,- ekskl moms for øvrige deltagere

Program

09.00-09.05
Introduktion og velkomst ved medstifter og daglig leder af IdrætsPlatformen, Henrik H. Brandt

09.05-10.20

Fremtidens kraftcentre for idrætsudvikling i Aarhus Kommune

Kongelunden – Danmark mest ambitiøse idræts- og fritidsprojekt
Kongelunden i Aarhus er Danmarks største storbynære rekreative område med Idrætsparken, Jydsk Væddeløbsbane, Aarhus Cyklebane, Aarhus Bugten og attraktive park- og skovområder som en del af området. Visionen for det igangværende store byudviklingsprojekt er, at Kongelunden skal være et samlingspunkt for alle - med plads til både ro og fordybelse under trækronerne og jubel på et helt nyt stadion. Mulighederne er enorme, men det er forventningerne fra alle sider også. Hvilke tanker gør projektsekretariatet sig om Kongelundens fremtidige funktion og betydning for hverdagens idræt og bevægelse i Aarhus Kommune?
Line Willacy, chefkonsulent, Vision Kongelunden

Talentudvikling og eliteidræt i fremtidens Aarhus
Fonden Eliteidræt Aarhus arbejder sammen med Team Danmark og lokale partnere for at udvikle rammerne for eliteidræt og talentudvikling i faciliteter som Kongelunden, Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Brabrand Rostadion, Skytternes Hus m.v. Eliteidrætten har stadig en lang række ønsker og ideer til, hvordan talentudvikling og eliteidræt kan bidrage til bedre udnyttelse, mere aktivitet og bedre idrætsfaglige miljøer, og hvordan relativt simple tiltag i lokale idrætsmiljøer kan bidrage til at styrke de aarhusianske eliteidræts- og talentudviklingsmiljøer.
Steffen Wich, daglig leder, Fonden Eliteidræt Aarhus

Sundhedstårnet – idræt og sundhed i en ny dimension i den indre by
DGI Huset i det centrale Aarhus har dele af finansieringen på plads til et ambitiøst idræts- og sundhedstårn i den indre by, som skal give et voldsomt boost til mulighederne og besøgstallet i en af kommunens i forvejen mest velbesøgte idrætsfaciliteter. hvad er tankerne bag Sundhedstårnet, og hvordan passer det ind i fortællingen om Aarhus Kommunes samlede idrætsudvikling i de kommende år?
Troels Knudsen, direktør DGI Huset Aarhus

Sports– og Kulturcampus Gellerup – fra smertensbarn til ny attraktion?

Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har tårnhøje ambitioner med opførelsen af Sports– og Kulturcampus Gellerup, som består af seks forskellige faciliteter og som samlet skal tiltrække mindst 600.000 årlige gæster og forvandle en af Aarhus Kommunes berygtede kvarterer til et langt mere attraktivt område. Kan et ambitiøst idræts- og kulturbyggeri være med til at skubbe et helt boligkvarter i retning af en bedre fremtid?
Heidi Frostholm Holch, forvaltningschef, Sport & Fritid, Aarhus Kommune

10.20-10.40
Diskussion og perspektiv: Hvilken rolle kan en strategisk tilgang til udvikling af stærke kraftcentre for idræt spille i by- og erhvervsudviklingen i Aarhus Kommune?

Andre webinarer og konferencer i serien:

Webinar 1. Ambitiøse bydelsprojekter i Aarhus-idrætten
Torsdag den 11. marts kl. 19.00-20.45

Webinar 2. Stærke idrætskulturer som dynamo for fantastiske faciliteter
Onsdag den 17. marts kl. 15.30-17.00

Webinar 4. Entreprenørskab som drivkraft for fantastiske idrætsmiljøer
Torsdag den 25. marts kl. 17.30-19.00

Anlægskonference. Idrættens landkort og den levende storby
Tirsdag den 25. maj 2021 kl. 16.30-21.00
Sted: Ovartaci House (tidl. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole) Oluf Palmes Allé 11, 8200 Aarhus N)

Bagom webinar-serien ‘Aarhus-idrætten i forvandling. Fantastiske projekter og potentialer’
Aarhus Kommune topper ikke ligefrem ranglisterne over facilitetsdækning på idrætsområdet, men efterspørgslen på attraktive idrætsmiljøer er enorm, og i alle hjørner af den voksende by er entreprenante græsrødder, lokale foreningsmiljøer og kommercielle aktører i færd med at udvikle nye spændende faciliteter og idrætsmiljøer, der vil styrke idrættens rammer og tiltrækningskraft i Aarhus Kommune i de kommende år. Få viden, redskaber og inspiration til at udvikle fremtidens stærke idrætsmiljøer gennem fire webinarer og en anlægskonference om ’Aarhus-idrætten i forvandling’ i løbet af foråret 2021. Efter webinar-serien vil IdrætsPlatformen Danmark invitere lokale anlægs- og udviklingsprojekter til at indgå i et uformelt landsdækkende netværk, som vil bidrage til endnu bedre idrætsmiljøer i fremtiden.

Arrangør:
IdrætsPlatformen Danmark

Partnere:
Århus Stiftstidende, Fonden Eliteidræt Aarhus, FO-Aarhus, Idrætssamvirket Aarhus

Next
Next

Webinar: Stærke idrætskulturer som dynamo for fantastiske faciliteter